Kategori: Uncategorized

Lämplig fasadbelysning när mörkret faller

Hösten är så himla mysig, det är en mycket speciell känsla när löven börjar falla mot marken och väderklimatet skiftar mot ett kallare klimat vilket tvingar en att bära varmare kläder. Jag har under helgen planerat att skaffa mig ny fasadbelysning till långsidan av huset. Vid denna sida av huset har jag dessutom en mindre trädgård som är väldigt dåligt belyst, man ser knappt något om kvällarna och nu när hösten snart är här så kommer det att bli mörkt väldigt snabbt.

Gårdsbelysning med led dioder lyser upp trädgården

Efter att ha funderat ett tag på vilken typ av lampa som jag skulle sätta upp vid fasaden så föll mitt val till slut på en strålkastare med led som ofta används som gårdsbelysning men också fungerar bra som belysning vid fasader. För er som inte vet vad jag menar så kanske ni stött på dessa strålkastar lampor utanför skolor eller liknande. Hur som helst så blev jag otroligt nöjd med lampan efter att ha monterat upp den. Nu utförde jag faktiskt inte monteringen själv utan fick hjälp av min man Filip.

Filip övertalade mig att handla extraljus

Strax efter att monteringen blev klar och vi satte oss ned och tog en fika så började Filip nämna att det skulle vara bra med nya extraljus lampor inför vintern. Vi kör en gammal Saab 9-3 och  egentligen har vi aldrig haft något större behov av några extra lampor så jag blev lite överraskad av frågan. Jag måste erkänna att jag hade lite dåligt samvete och sade ja till denna förfrågan lite väl snabbt. Men jag hade faktiskt ett villkor som var tvungen att uppfyllas, extraljusen fick inte vara för dyra då vi inte budgeterat för detta. Vi hittade ett par billiga extraljus och dessutom fick vi fri frakt så mitt villkor uppfylldes måste jag ändå stolt konstatera.

Tips på inredning inför denna höst

Hejsan allihopa!

Här kommer en väldigt kort video om inredningstips inför hösten. Nu är det så att denna video är från 2016 men jag finner den ändå relevant då inte mycket förändrats på 1 år. Jag bryr mig inte heller så mycket om trender utan kör på det jag tycker är snyggt. Våga gå er egna väg när det gäller styling!